Minkälaiset varusteet tarvitaan työmatkapyöräilyyn?

8.53Nyt on täydellinen aika kaivaa fillari kellarin uumenista ja pyyhkiä pölyistä – nyt poljetaan töihin! Työmatkapyöräily on ennen kaikkea asennekysymys, mutta kunnon varusteilla ei haittaa pyöräillä kaatosateella tai pakkasellakaan töihin. Siispä aion nyt listaan ne omat lemppariasiat ja vakkarivarusteet, joiden kanssa työmatkapyöräily sujuu nautiskellen.

Hybridipyörä

Työmatka toki sujuu vähättelemättä myös sillä mummon naapurin perintömankelillakin, mutta kun on jo maistanut palan taivaasta, on paluu vaihteettomaan fillariin sama kuin vaihtaisi täyden palvelun all inclusive -matkan festarimajoitukseen.

Tämän hetken fillarisuosikkini onkin siis kuvassa näkyvä Nishikin hybridi, joka on kevyt ja luotettava. Se rullaa pehmeästi ja sen pistosuojatut renkaat suojelee mm. sirpaleen terävältä hiekoitussoralta, mutta aina tietysti nekään ei auta. Sen takia on onni asua pyöräkorjaamon vieressä.

En vaihtaisi tätä enää mihinkään ja sen voitte uskoa, kun sen sanon, nimittäin aikoinaan olen taittanut työmatkani juuri sillä mummon naapurin perintömankelilla, joka nitisi ja natisi eikä siinä ollut vaihteen vaihdetta. Mutta jotain siinä oli mitä tässä ei: tietynlaista tunnetta ja huolettomuutta!

Kypärä

I love my brains! Mulla, fillarilla ja autolla oli muutama vuosi  sitten pieni yhden illan (tai tässä tapauksessa kyllä aamun) juttu, mutta onnekseni tarpeellinen suoja oli mukana, nimittäin kunnon kypärä. Näin ollen kovimman tällin taisi saada herkkä mieleni ja mielikuvitukseni sekä autonkuljettajamummo, joka huusi itsensä autosta ylös kammettuaan "mää luulin että sää kuolet!". Sen voin siis kertoa, että kaikki alapuolella luetellut varusteet voit unohtaa heti, kunhan fillarin lisäksi omistat kypärän.


Kuoritakki

Päällä tai repussa, matkassani kulkee joka päivä minimalistinen yhden kerroksen kuoritakki. Se menee pieneen tilaan, jotta se kulkee näppärästi tilaa viemättä repussakin mukana päivittäin. Ja jos realistisia ollaan, niin aika usein se on päällä. Täällähän sataa muutenkin melkein joka päivä, oli syksy tai kesä, joten täydelliseen takkiin kannattaa investoida.

Lenkkarit

Tykkään pyöräillä lenkkarit jalassa, sillä kunnon pidon vuoksi jalka pääse lipsumaan polkimilta.  Lisäksi tykkään siitä huolettomuudesta, kun ei tarvitse varjella vaikkapa uusien valkoisten kenkien puhtautta. Kaikennäköisillä sileäpohjaisilla lipsuttimilla on paukutettu menemään, mutta lenkkarit saa multa viisi tähteä.

Reppu

Hieman pitempää matkaa polkiessa laukku vaihtuu reppuun, jonne saa näppärästi pakattua vaihtovaatteet, eväät ja muut päivän tarpeelliset asiat. Itse tykkään, kun repussa saa edestä remmit tasapainottamaan repun painoa – etenkin hyödyllinen, kun on käynyt kaupassa.
Muut vaatteet

Monen vuoden työmatkapyöräilijän menneisyydellä tiedän tarkkaan mikä pukeutumisessa toimii ja mikä ei. Alussa on kylmä ja lopussa on kuuma eli miten tässä kuuluu toimia?

Kevään keleillä toimivin paketti on hiuspanta, kuoritakki, merinovillakauluri, urheilutrikoot ja -paita. Kelien lämmetessä näistäkin sitten karsitaan. Talvisin tarvitsen päälleni merinovillakerraston, fleecekaulurin, säärystimet, tuplatumput ja kuoripuvun. Kesäisin on jo aika helppoa – silloin toimii lähes mikä tahansa kevyt pukeutuminen.

Kokeilemalla selviää, mikä itselle sopii, mutta nämä saa suositukset täältä.


Kuulokkeet

Kuulokkeet on ihan ehdottomat kulki sitten julkisilla tai fillarilla. Kuulokkeiden tärkein ominaisuus  minulle on kunnon mikrofoni ja vaihdankin työmatkalla useimmiten kuulumiset soittelemalla äidin kanssa. Käyttämissäni Sudion kuulokkeissa mikrofoni ja äänenlaatu on muuten huikea.

Parasta työmatkamusiikkia on Spotifyn valmiit listat (kokeile vaikkapa takaumatorstai-, jaksaa, jaksaa! tai uuden musiikin listaa). Tällä hetkellä olen innostunut kuuntelemaan podcasteja, joista ehdoton tämän hetken suosikkini on Lettukestit.

Motivaatio edelleen hukassa? Kirjoitin aiemmin yhdeksän hyvää syytä työmatkapyöräilyyn. Lue se klikkaamalla tästä.

Pyöräiletkö sinä töihin? Olisi mahtavaa kuulla minkälaisia varusteita sinä käytät – vai onko tämä täysin turhaa hifistelyä?

Sudion kuulokkeista saat -15 % ja ilmaisen toimituksen koodilla tiipetin. Klikkaa itseksi ostoksille tästä. Kuulokkeet saatu syksyllä blogiyhteistyön tiimoilta.You Might Also Like

0 kommenttia