Varpupäivä - Varpublogien blogipäivä

22.45

Ilolla voin kertoa, että blogini kuuluu turkulaiseen Varpublogit -blogiyhteisöön 1.9.2017 alkaen! Sanomattakin on selvää, että olin imarreltu, kun kutsu Varpublogeihin kilahti sähköpostiini. Sain myös kunnian osallistua lauantaiseen blogipäivään, jossa mukana oli 17 bloggaajaa!

Aboa Vetus & Ars Novan upea biljardihuone oli idyllinen paikka nauttia Varpublogien workshopeista.

Varpupäivä, Varpublogien blogipäivä

Päivä alkoi upean Aboa Vetus & Ars Novan yläkerran tiloissa pikaisella tutustumiskierroksella ja erilaisilla workshopeilla. Ihan mahtavaa miten monta lahjakasta ihmistä ja upeaa blogia tähän porukkaan mahtuu!

Workshopit ovatkin juuri niitä, jota olen kaivannut tähän omaan tekemiseen! Vaikka työkseni olen viestintähommissa, olen ihan noviisi näissä blogijutuissa.

Varpupäivän workshopeissa syvennyttiin Googlen hakukoneoptimointiin, Google analytiikkaan ja blogiyhteistöihin. Workshopeille aikaa oli varattu 2,5 tuntia, mutta tämä oli niin mielenkiintoinen aihe, että aika meni ihan siivillä. Näistä haluan oppia vielä paljon lisää – Google on ihan superkiinnostava maailma!

Pöytään oli katettu MBakeryn puolesta kasvisvartaita ja salsaleipiä, jotka hupenivat luentojen edetessä bloggaajien vatsoihin.

MBakery tarjosi herkullisia kasvisvartaita.

Varpu Photo Contest 2017

Tämän jälkeen Varpublogien hallitus oli järjestänyt meille valokuvauskilpailun. Neljä aihetta, neljä kuvaa, kännykkäkamera, Turun keskusta ja yksi tunti. Arviointiperusteina oli rohkeus, heittäytyminen, luovuus ja kokonaisuus. Tämä oli yksilösuoritus vaikka meidät jaettiin kahteen porukkaan.

Palkinnon tarjosi Freska eli siivousta olisi voittajalle tiedossa. No hitto vie, sitä tarvitaan tässä taloudessa! Kaikki paukut peliin. Aiheena olivat 1. Turku, 2. Jotain lainattua, 3. Minä & hän sekä 4. Seis. 

Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa oli hulppeat puitteet nauttia mielenkiintoisista luennoista!


Ensimmäinen visio oli selvä. Seis-kuvan nappaisin kauppatorin kynttilämerestä, sillä viime viikon perjantai kosketti edelleen kovasti. Minä ja hän -kuva tuli myös nopeasti, mutta Turku ja jotain lainattua olikin jonkin verran vaikeammat. Jotain lainattua -kuva tuli ihan vahingossa ja Turku-kuvaan sain kuin sainkin matkan varrella pienen vision.

Kuvistani ei tullut niin eeppisiä, mitä visioin mielessäni ja luovutin jo siitä ajatuksesta, että joku muu moppaisi kotonani puolestani. Alla kilpailukuvani aihejärjestyksessä.


Curlingia ja ruokailua Bowlerissa

Tämän jälkeen suuntasimme Bowleriin, joka Turun keskustassa tarjoaa keilaamista, minigolfia, pingistä ja pöytäcurlingia. Meille oli varattu pöytäcurling, jota pelasimme tutustumisen lomassa. Curling oli hauskaa ajanvietettä ja oikeastaan suurimmalle osalle täysin vieras peli. Osa meistä loisti synnynnäisinä lahjakkuuksina, mutta itse nappasin sen surkean pelaajan tittelin.

Turun keskustan Bowlerin pöytäcurling viihdytti bloggaajia tunnin ajan!


Meille oli varattu Bowlerin yläkerta rauhalliseen ruokailuun. Sinne olikin katettu pöytä meille kaikille ja etukäteen tilatut annokset saapuivatkin nopeasti nälkäisten bloggaajien eteen. Itse tilasin valkosipulihampparin ranskalaisilla, mutta monien annos käsitti mansikka-briesalaatin tai vegeburgerin. Ehdin jo säikähtää, että oliko tähänkin kohtaan joku bloggaajaetiketti, jonka jätin noudattamatta erilaisella valinnalla. Huh, ei sentään!

Bowlerin herkulliset burgerannokset ansaitsevat bloggaajien suositukset!


Tässä vaiheessa Varpublogien hallitus oli äänestänyt valokuvauskilpailun voittajan. En voinut uskoa korviani, kun kuulin, että MINUN kuvani voittivat tämän kisan! Muut näkivät kuvissani voittajan, vaikka itse petyin niihin. Tervetuloa siivottomaan kotiini Freska!

Tämä oli mahtava muistutus siitä, että pitää uskaltaa ja yrittää eikä saa olla liian itsekriittinen. Kuinkahan monta asiaa olen jättänyt toteuttamatta sen vuoksi, etten mielestäni ole tarpeeksi hyvä? En halua edes tietää, mutta tämäkin olisi lukeutunut siihen ellei kuvien julkaiseminen ei olisi ollut osa tätä päivää.

Turun Bowlerin yläkerrassa nautimme oman porukan kesken herkullisesta ruuasta, joka saapui samaan aikaan kaikille.

Blogipäivä tarjosi upean kokemuksen mahtavien uusien ihmisten seurassa, vaikka usein vierastan isoja vieraita porukoita. Uteliaisuus ja uudet kokemukset vievät minut silti yhtenään epämukavuusalueelleni. Mitä edes oikeastaan pelkään ja mikä näissä jarruttaa? Varmaan se, että jään porukassa ulkopuoliseksi. Olipa todennäköinen pelko 17 bloggaajan tiimissä.

Tämä päivä antoi kokonaisuutena positiivisen kokemuksen pelkojen voittamisesta, epämukavuusalueelle menemisestä ja yrittämisen tärkeydestä. Olen enemmän innoissani bloggaamisesta kuin koskaan. Kiitos Varpublogit!

Kuvat: Jenni Laaksonen / Kapeat kadut & Hiekkaleikkejä
Kuvakollaasi: Minä

You Might Also Like

0 kommenttia