Mielenrauhaa Metsäkylästä

11.58


Yhteistyössä Storfinnhova Gård

Kuuntelen Kasmiria ja fiilistelen vielä kerran pyöräretkeä, jonka teimme Reetan kanssa spontaanisti viime viikonloppuna. Retki huipentui yöhön puumajassa. Ja se on juuri niin mahtavaa, miltä se kuulostaakin!


Kemiönsaaren Björkbodassa löytyy rosoisen hiekkatien johdattelema suloinen Storfinnhova Gårdin Metsäkylä. Kun olemme pyöräilleet isolta tieltä risteävää hiekkatietä noin kaksi kilometriä, horisonttiin avartuu kuusi pientä hirsipuumajaa kahden metrin korkeuteen. Mukavasti puiden latvojen suojassa. Niin luonnonkaunista!


Puumajat ovat juuri niin autenttisia kuin niiden kuuluukin olla. Sähköjä sieltä ei löydy, mutta lattialämmitys on talven varalle. Valoja ei siis tietenkään ole, mutta naulassa roikkui muutama taskulamppu. Puuvanereille on pedattu kolme petiä, jokaista seinää vasten. Yksi puumaja majoittaa siis kolme matkustajaa. Puumajan hirsilattia narisee hieman ja aloillaan oleva kaveri voi tuntea majan liikkeet, kun toinen kiipeää tikkaat ylös.
Pistämme reippaasti pyörät parkkiin majamme viereen ja lähdemme tutkimusretkelle metsäkylään. Polkujen johdattelemana näemme ensimmäisenä upean hirsistä rakennetun saunan, jonka katolla kasvaa nurmikko. Hirsirakennus on vanha graniittinen savusauna, jonka läpi virtaa puro. Seisomme saunan edustalla, isolla terasilla mykistyneenä, kun Reetta käskee katsomaan jalkojen alle: sielläkin virtaa puro!


Terassin vastapuolelta löytyy Metsäkylän mahtava juhlasali ja keittiö. Juhlasali oli rouhea, poikkeuksellinen ja jylhä. Tila sai olon satumaiseksi, pieneksi ja hetkeksi vaipumaan aivan toiselle vuosisadalle. Juhlatilaan mahtuu noin 40 henkeä, joten se on helppo vuokrata vaikka synttäreitä tai kokousta varten. Tilassa oli myös pieni keittiö, josta löytyi sisustuksen mukaiset astiat, jääkaappi ja kahvinkeitin.

Olemme edellisen yön nukkuneet heräillen riippumatoissamme ja ottaneet 30 ylimääräistä kilometriä pitsan takia. Rankan päivän päätteeksi päätimme mennä nukkumaan jo aikaisin ja kerätä voimia seuraavan päivän rankkaa etappia varten. Jokin pidätteli meitä kuitenkin hereillä vielä muutaman tunnin. On sanottu, että metsäkylästä löytyy taikaa. Se on itse koettava!


Kuvat omia ja reissukamuni Reetan ottamia!

You Might Also Like

0 kommenttia